Tamna Tema
ŽUPANIJSKI PROJEKTI: Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali na prvoj radionici u sklopu izrade Nacrta utjecaja klimatskih promjena na područje ekološke mreže Delta Neretve

ŽUPANIJSKI PROJEKTI: Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali na prvoj radionici u sklopu izrade Nacrta utjecaja klimatskih promjena na područje ekološke mreže Delta Neretve

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na prvoj radionici u sklopu izrade Nacrta utjecaja klimatskih promjena na područje ekološke mreže Delta Neretve kao aktivnost projekta Climate Challenges on Coastal and Transitional Changing Areas: Weaving a Cross-Project Adriatic Response – CHANGE WE CARE. Radionica je održana u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

CHANGE WE CARE potiče usklađene i koordinirane akcije za prilagodbu klimatskim promjenama na prekograničnoj razini. Projekt istražuje klimatske rizike s kojima se suočavaju priobalna i tranzicijska područja koja pridonose boljem razumijevanju utjecaja klimatske varijabilnosti promjene na vodnim režimima, prodoru soli, turizmu, biološkoj raznolikosti i agro-ekosustavima koji utječu na područje suradnje.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode jedna je od 11 partnera u projektu, koji obuhvaća ciljano područje delte rijeke Neretve. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.700.780,00 eura, od čega je 85 posto bespovratnih sredstava financiranih iz ERDF-a u sklopu Interreg programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Ukupna vrijednost aktivnosti Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u projektu iznosi 205.560,00 eura.

Komentar / Odgovori

Glas / Anketa

Najznačajniji politički događaja u 2021. godini bit će lokalni izbori . Bit će to veliki test za sadašnje lokalne čelnike. - Jeste li zadovoljni radom svojih Gradonačelnika / Načelnika ?

Prikaži Rezultat
Da
30%
Ne
32%
Djelomično
5%
Moj glas više neće dobiti
25%
Sigurno ću glasati za sadašnjeg Gradonačelnika / Načelnika
9%