Tamna Tema
  • 26.02.2021.i 19:29
Armando Marenzi: „Do boljih rezultata igrači će dolaziti svakim novim danom i treningom“

Armando Marenzi: „Do boljih rezultata igrači će dolaziti svakim novim danom i treningom“

„Igralište 'Iza Vage' uvijek je bilo sastavljeno od svih Metkovaca - mjesto gdje nitko ne pita ni tko nije ni što si. Tu atmosferu treba vratiti i to je moj cilj. Ako ja i igrači trebamo živjeti na terenu da to ostvarimo, živjet ćemo na terenu “, ističe Armando Marenzi, novi trener NK Neretve.

„Nebeski skakač“, kako su ga prozvali navijači Zrinjskog iz Mostara, voli i živi nogomet. Rođeni Šibenčanin je poslije igračke karijere, koja je trajala do njegovih 38. godina života, započeo s trenerskim. Dosada je, između ostalih, vodio grčki PAE Niki Volos, Primorca iz Biograda, Zmaja iz Blata, junior Hajduka, bio je i pomoćni trener Hariju Vukasu u klubu s Poljude. Posljednji klub koji je trenirao je RNK Split, ekipa iz Metkovića preuzima u trenutku kada se nalazi na 13. mjestu 3. HNL Jug. Prema njegovim riječima, Neretva nije plasirana tamo gdje bi trebala biti, a to je gornji dio tablice.

„U trenerskom poslu sam 15 godina, au svakom klubu sam bio dvije ili tri godine. U Metković me privuklo podneblje, klub, tradicija koju ima i veliki igrači koji su igrali ovdje. Ipak, posljednjih sedam godina Neretva se bori za opstanak u ligi. To treba mijenjati. Ne želim govoriti pojedinačno, ali dobro sam upućen u igrački kadar Neretve. Kada pogledate imena igrača, vidite da se rezultati ne poklapaju s njihovim kvalitetom. Jednostavno, njihovu kvalitetu treba postaviti u određenom načinu rada - da dođu na teren i da svojim radom naprave dobru atmosferu i dobar rezultat koji je pokretač svega. S dobrim rezultatima dolazi i publikacija koja organizacijski puno lakše vodi klub, posebice u ovakvim teškim vremenima “, rekao je Marenzi.

“Ne postoji čarobni štapić”

Ako je suditi po njegovim dosadašnjim uspjesima, na dobrom je putu da Neretvom ostvari svoje ambicije. Naime, s Primorcem iz Biograde, u 23 utakmice imao je samo jedan porez klub koji se borio za ostanak u ligi doveo do drugih mjesta na tablicama. Sa Zmajem je osvojio Kup, kao član stručnoga stožera Hajduka, pomogao u plasmanu u Europsku ligu. Svojim najvećim uspjehom u trenerskom dijelu karijere smatra vođenje Splita, koji je preuzeo kada klub nije imao mogućnost registracije i kada je otišlo 15 igrača. Po završetku sezone, uspio je izboriti ostanak u ligi. Ipak, svjetski je dobar rezultat ne dolazi preko noći, ali u njih s Neretvom, itekako vjeruje.

„Voditi klub u 3. HNL nije nimalo lako, dijelom zbog uvjeta koje treba poboljšati, dijelom zbog toga što se vodi kao amaterizam. Ali mogu reći jedno - nogometaši Neretve moraju znati da na treningu i utakmici neće dolaziti reda radi i da će biti svakim svojim treningom, pristupom treningu, razgovorom nakon treninga i utakmicom dolaziti do rezultata. Ne postoji čarobni štapić, do rezultata će dolaziti dan po danu. Upravo smo danas dali tjedni zadatak igračima, a trebali bismo ga vidjeti u ponedjeljak, kada je objavljena i odluka Nacionalnog stožera o popuštanju mjera. Vrlo vjerojatno će se početak sezone odgoditi 6. ili 13. ožujka, ali nadam se da ćemo uskoro započeti zajednički trenirati da ćemo biti motivirani i spremni. Od prvog kola ću dati sve od sebe da napravimo prave stvari “, naglasio je Marenzi.

Osim s igračima, Marenzi njeguje i vrlo dobar odnos s navijačima klubova koji je trenirao sa cjelokupnim nogometnim javnošću u zajednici. To je posebno vidljivo u odnosu na Ultrasima iz Mostara koji upravo njega ističu kao jednu od najvećih nogometnih legendi Zrinjskog. Nada se da će svoj trag ostaviti iu Metkoviću.

„Velik je uspjeh i zadovoljstvo kad se iz kluba odlazi s lijepim osjećajem. Želim da tako bude i ovdje. Osjećam Neretvu 'svojim' i želim se spojiti s ljudima. Drago mi je što sam i organizacijski počeo ulagati u klub. Poznajem ljude iz Metkovića koji se bave sportom. Možda katkad i nećemo razmišljati isto, ali to je normalno. Važno je da nam je cilj isti, cilj je Neretva “, zaključio je.

Metković.hr

Komentar / Odgovori