Tamna Tema
Održana početna konferencija projekta ‘Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na dubrovačkom području’

Održana početna konferencija projekta ‘Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na dubrovačkom području’

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je početnoj konferenciji projekta ‘Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa na dubrovačkom području’.

Realizacijom ovog projekta, koji se sufinancira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, omogućit će se izgradnja NGA optičke mreže te brzi širokopojasni pristup mrežnoj infrastrukturi što će značiti brzine pristupa internetu od 100 Mbit/s za više od 12 tisuća kućanstava na području Grada Dubrovnika te općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje, i to do kraja 2023. godine.

Na samoj konferenciji istaknuto je kako je upravo Dubrovačko-neretvanska županija bila prva u Republici Hrvatskoj koja je s pripremama ovog projekta krenula još 2014. godine.

Zamjenik župana Cebalo pojasnio je kako je županija, nakon potrebnih sporazuma s jedinicama lokalne samouprave te izrade planova, realizaciju širokopojasnog pristupa planirala kroz tri projekta-jedan na širem dubrovačkom području, jedan na neretvanskom području te jedan na području otoka i poluotoka Pelješca.

‘Mi smo u prethodnom razdoblju, za pripreme projektne dokumentacije, uložili više od milijun kuna. Kao što je i prethodno rečeno, 2018. dogovoreno je da Grad Dubrovnik bude nositelj projekta na svom području, Grad Korčula na području otoka i poluotoka Pelješca te Grad Opuzen na području doline Neretve.Želim iskoristiti ovu priliku i čestitati Gradu Dubrovniku i susjednim jedinicama lokalne samouprave na početku realizacije ovog važnog projekta i nadam se da će ovaj primjer slijediti i Grad Opuzen i Grad Korčula, pripremiti sve potrebno, prijaviti projekt i krenuti u njegovu uspješnu realizaciju. Naravno, važno je naglasiti i da je projekt sufinanciran europskim sredstvima, kao i niz projekata  na našem području i uvjeren sam da će svi oni podići kvalitetu života naših sugrađana. Ovaj projekt, konkretno, zasigurno će potaknuti i razvoj gospodarstva i nove investicije’, poručio je zamjenik Cebalo.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te direktor Sektora za implementaciju i operacije u pristupnoj mreži Hrvatskog Telekoma.

Komentar / Odgovori