Tamna Tema
ORGANIZATORI NAJAVILI ''HOD ZA ŽIVOT'' U PLOČAMA

ORGANIZATORI NAJAVILI ''HOD ZA ŽIVOT'' U PLOČAMA

U Pločama je održna konferencija za medije uoči ''Hoda za život'' koji se 28. svibnja održaje u tome gradu. 

„U ovu subotu, 28. svibnja, održava se prvi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku. Pločani će se u subotu u 10:30 h okupiti ispred crkve Kraljice neba i zemlje, Obala dr. Franje Tuđmana 3, pod geslom Život je zakon! Hodat će za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele obitelji. Miroljubivim hodom kroz grad Ploče, uz pratnju lađara, radosno i uz pjesmu, poslat će se važna poruka da je svaki život važan“, rekla je Maja Vučković, članica organizacijskog tima Hoda za život Ploče.

„Četiri medicinska fakulteta u RH su na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Svaka žena ima pravo na točne informacije o razvoju svog djeteta i posljedicama pobačaja. Djetetovo srce kuca već 18. dan od začeća, do 8. tjedna svi su tjelesni organi formirani, s 10 tjedana dijete ima isti onaj otisak prsta koji će ga tijekom cijeloga života nepogrešivo razlikovati od preostalih 7 milijardi ljudi na Zemlji.  S 12 tjedna dijete se smiješi, od najranije dobi nerođeno dijete osjeća bol“, podsjetila je Vučković.

Martina Vrankić, koordinatorica događaja i članica organizacijskog tima podsjeća kako je potrebno postaviti novi zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti. Nadalje nadodaje da je priziv savjesti ili prigovor savjesti odluka pojedinca da odbije izvršiti neku obvezu koju mu nameće pravni sustav. Pravo na priziv savjesti proizlazi iz slobode savjesti, koja je zajamčena člankom 18. Opće deklaracije o pravima čovjeka i Ustavom Republike Hrvatske.

Jelka Barba, članica organizacijskog tima za Ploče, istaknula je da se „Hod za život'' zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji.

''Veselimo se ovogodišnjem prvom Hodu za život, jer će Pločama u ozračju radosti i veselja hodati djeca, mladi, obitelji, naši djedovi i bake da bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! I da život svakog čovjeka trebamo štititi od početka do kraja, od začeća do prirodne smrti. Tako stvaramo optimizam u našem gradu, u svakom gradu, potičemo aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, da omogući majkama fleksibilnije radno vrijeme, a svim ljudima koji žele imati djecu/obitelj da to mogu imati uz konkretne društvene i ekonomske poticaje“, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije.

Komentar / Odgovori