Tamna Tema

"Plodine" nakon Metkovića dolaze u Opuzen i Ploče

Nakon Metkovića, riječke "Plodine" u dogledno će vrijeme otvoriti prodajni centar i u Opuzenu, gradu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, smještenom 12 kilometara uzvodno od ušća rijeke Neretve piše Slobodna Dalmacija

U tu svrhu pomno je odabrana lokacija na predjelu Soline, na cestovnom izlazu iz Opuzena prema Dubrovniku, koja i s Ulice Strimen ima prilaz na Jadransku magistralu. Prema podacima dostupnim u zemljišniku, trgovački lanac zatražio je i dobio građevinsku dozvolu za planirani objekt na dvjema parcelama koje se još uvijek vode na ime Vladislava Štimca, bivšeg dugogodišnjeg direktora pogona "Elektrodalmacije" u Metkoviću, široj javnosti poznatijeg po tome što je otac Igora Štimca, bivšeg "Hajdukova" igrača i trenera, ali i nekadašnjeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije i aktualnog selektora Indije.

Još jedan član obitelji bio je uspješan sportaš, ali u rukometu, a to je mr. Mihovil Štimac, najstariji od trojice sinova, u neretvanskoj dolini poznat i kao čovjek koji je od 1999. godine do protekle jeseni vodio Dom zdravlja u Metkoviću.

Vladislav Štimac još uvijek se u spisima formalno vodi kao vlasnik dvaju terena različitih površina, većeg od 2314 četvornih metara i manjeg od 1771 kvadrat, a s oba su prije mjesec i pol "skinute" po tri bankovne hipoteke. Najveću površinu u obuhvatu buduće trgovine ima čestica od 3633 kvadrata na kojoj je kao vlasnica uknjižena Jelena Štimac sa splitskom adresom, a i to zemljište je također do 15. ožujka bilo opterećeno s tri hipoteke.

Na ove tri navedene naslanja se četvrta parcela od 1275 kvadrata u vlasništvu Dobrinje Stanić, koja ima izravni kontakt s Magistralom, ali i posredan preko već spomenute Ulice Strimen.  

Projekt je ovoga trenutka u fazi iščekivanja da građevinska dozvola postane pravomoćnom. Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Županije dubrovačko-neretvanske potvrđeno nam je, naime, da su 22. travnja, a po zahtjevu tvrtke "Plodine", izdali građevinsku dozvolu za gradnju građevine.

Namjena joj je poslovna - supermarket s trgovačkim, uredskim i ugostiteljskim sadržajem, na uskoro objedinjenoj građevnoj parceli površine 9002 četvorna metra. Objekt će imati prizemlje i kat, te građevinsku bruto površinu od 2172 kvadrata.

Tlocrtne dimenzije planiranog objekta su 40 puta 45 metara s istaknutom nadstrešnicom uz sjeverozapadno pročelje dimenzija 40 puta 5 metara, istaknutom nadstrešnicom uz jugoistočno pročelje dimenzija 40 pua 4 metra te evakuacijskim stubištima uz jugoistočnu fasadu.

Ukupna visina građevine je 8,45 metara. Osigurana će biti 143 parkirališna mjesta, a neće izostati ni prepoznatljivi reklamni pano visine 15 metara i veličine 10 puta 5 metara.

Za rokove izgradnje i vrijednost investicije pitali smo Upravu tvrtke "Plodine", ali odgovor na naš upit poslan e-mailom, do objave ovog teksta nismo dobili.

Prema podacima s internetske stranice tog trgovačkog lanca, riječka kompanija ima ukupno 107 trgovina na području Hrvatske, što je, kako se navodi, razlog da su jedan od najjačih lanaca supermarketa u regiji. To su ostvarili od 1993. godine, kad je tvrtka osnovana.

U posljednje vrijeme primjetno je njihovo širenje Dalmacijom, jer se uskoro očekuje otvaranje centra u Pirovcu, o čemu je naša medijska kuća nedavno pisala, ali i znatno južnije, gdje donedavno nisu bili prisutni na tržištu. Nakon otvaranja objekta u Metkoviću, vidljiva je planirana investicija kod Opuzena, ali i u Pločama, gdje su još prije dvije godine na burzi rada tražili odgovarajuće kadrove.

Projekt je, međutim, još ili bolje rečeno tek u fazi ishođenja lokacijske dozvole, ali s obzirom na aktualni zamah, nije isključeno da "plodine" u relativno kratkom razdoblju otvore čak tri svoja prodajna centra u dolini Neretve.

Komentar / Odgovori