Tamna Tema
Poznati dobitnici rektorovih nagrada u Splitu: Očekuje ih i novčani iznos

Poznati dobitnici rektorovih nagrada u Splitu: Očekuje ih i novčani iznos

Foto: Ana Šoda | Srednja.hr

Sveučilište u Splitu objavilo je ovogodišnje dobitnike prestižne rektorove nagrade. Uz nagradu za izvrsnost u studiju, dodijelit će se i nagrade za posebna postignuća. Dobitnicima pripada nagrada od 1.000 kuna, a ako su nagradu dobili u skupini, svakome pripada jednak dio tog iznosa.

– Svečana dodjela Rektorovih nagrada će se održati u ponedjeljak, 14. lipnja u 12 sati u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta, poručuju sa splitskog sveučilišta. No, imena dobitnika već su objavili.

Nagradu za izvrsnost su dobili: Ena Jurić, Marin Radić, Marin Livajić, Alen Grebo, Matej Šodan, Iris Belamarić, Luka Ursić, Josip Radovan, Marin Tokić, Marija Ljubica Čikeš, Ana Vučak, Roko Goreta, Luka Mikić, Ivan Čović, Ema Slapničar, Doris Lovrenčić, Anamarija Batinović, Zvonimir Kuzmanić, Tina Vujčić, Ivor Dukić, Andro Petković, Igor Ivanović, Lorena Dokša, Katarina Dražić, Sara Budan, Mia Belobrajdić. Daria Mitar, Milena Vranješ, Matko Grbeša, Dario Gluvačević i Zvonimir Supičić.

Nagradu za posebna postignuća dobilo je nekoliko grupa studenata. Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska – CroMSIC nagradu je dobila za otklanjanje sumnji u cjepiva te edukaciju ranjivih tinejdžera. Nagradu je dobila i još jedna skupina studenata s Medicine, za rad u sveučilišnom COVID pozivnom centru.

Danijela Musulin nagrađena za vođenje projekta Hrvatsko Nadzemlje. Grupa studenata sa Sveučilišnog odjela za studije mora nagrađena je za osmišljavanje sustava za filtriranje morske vode, a skupina s Pravnog fakulteta za pobjedu na natjecanju MOOT COURT. Marko Gerbus nagradu je dobio za umjetničke nastupe, a Toni Franjkić za volontiranje i znanstveni rad.

Komentar / Odgovori