Tamna Tema
Priopćenje Načelnika Metkovskog Stožera Civilne Zaštite

Priopćenje Načelnika Metkovskog Stožera Civilne Zaštite

U prostorijama Galerije GKS-a Metković danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Metkovića na temu povećanja broja zaraženih bolesti COVID-19. 

Naime, u proteklom razdoblju Metković je pratila povoljna epidemiološka situacija, a u skladu s njom, ostali smo izuzeti od pooštravanja epidemioloških mjera koje su na snazi u dubrovačkom dijelu Županije. 

 

Međutim, podatci o broju novozaraženih posljednjih dana jasno pokazuju kako se situacija pogoršava. 

Kako je istaknuto na sastanku Stožera, udio pozitivnih slučajeva u testiranima posljednjih dana iznosi 30 % što nas ponovno dovodi na prvo mjesto po broju pozitivnih u Županiji.

S obzirom da ne smijemo dopustiti da ponovno dođemo u izrazito nepovoljnu situaciju i brojke kakve smo imali u studenome i prosincu, smatramo da je potrebno sve naše sugrađane još jednom pozvati na oprez.

Iako je od 1. ožujka došlo do blagoga popuštanja epidemioloških mjera na razini cijele Hrvatske, želimo podsjetiti sve vas kako je vrlo bitno da se pridržavamo preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu. 

Prije godinu dana, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u našemu gradu, o koronavirusu se vrlo malo znalo. Danas smo svi vrlo dobro upoznati koliko je opasan za zdravlje svih nas, a posebice starijih sugrađana i onih s kroničnim bolestima. U godinu dana, koliko traje pandemija kooronavirusa, brojni naši sugrađani su hospitalizirani s težim simptomima, a neki su, nažalost, od posljedica koronavirusa i preminuli. 

Smatramo da je naša dužnost da zajednički štitimo živote naših sugrađana te da zajednički moramo pridonijeti da epidemiološka situacija u našemu gradu bude povoljna. 

Nastavno na to, zajednički možemo zaustaviti pandemiju, izaći iz ove krizne i neočekivane situacije te se vratiti normalnome životu, u kojem će se odvijati normalna gospodarska aktivnosti i u kojem ćemo imati normalne socijalne kontakte koji nam svima nedostaju. 

Stoga je u ovom trenutnu vrlo bitno da se suzdržimo od okupljanja, da poštujemo epidemiološke mjere te da budemo primjer odgovornoga ponašanja. 

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge! 

Damir Raić, 

načelnik Stožera civilne zaštite Grada Metkovića 

Komentar / Odgovori

Glas / Anketa

Najznačajniji politički događaja u 2021. godini bit će lokalni izbori . Bit će to veliki test za sadašnje lokalne čelnike. - Jeste li zadovoljni radom svojih Gradonačelnika / Načelnika ?

Prikaži Rezultat
Da
30%
Ne
32%
Djelomično
5%
Moj glas više neće dobiti
25%
Sigurno ću glasati za sadašnjeg Gradonačelnika / Načelnika
9%