Tamna Tema
Priveden osumnjičeni 48-godišnjak zbog prijetnji i predloženo određivanje istražnog zatvora

Priveden osumnjičeni 48-godišnjak zbog prijetnji i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 14. travnja 2021., uz kaznenu prijavu, priveden državljanin Republike Hrvatske (1973.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona. (14. 4. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnjak 24. prosinca 2020. u Dubrovniku, na službenu adresu elektroničke pošte jedne državnoodvjetničke dužnosnice, u nakani da kod nje i druge državnoodvjetničke dužnosnice; a koje su kao predstavnice optužbe postupale protiv njega u kaznenom postupku pred Županijskim sudom u Dubrovniku zbog kaznenog djela razbojništva, izazove osjećaj straha, poslao poruku uvredljivog i prijetećeg sadržaja. Sadržaj elektroničke pošte izazvao je kod državnoodvjetničkih dužnosnica opravdane osjećaje straha i osobne ugroženosti.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog i naložio puštanje okrivljenika na slobodu uz mjere opreza iz čl. 98. st. 1. i 2. t. 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku će podnijeti žalbu na rješenje suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora ,stoji na stranicama DORH-a.

Komentar / Odgovori

Glas / Anketa

TKO ĆE BITI IZABRAN ZA ŽUPANA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE NA LOKALNIM IZBORIMA 2021

Prikaži Rezultat
: NIKOLA DOBROSLAVIĆ Kandidat za zamjenika: JOŠKO CEBALO HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ
100%
BOŽO PETROV Kandidat za zamjenika: JOSIP MIKUŠ MOST
0%