Tamna Tema
Sexpertiza Marije A Štrajh: Selo moje malo

Sexpertiza Marije A Štrajh: Selo moje malo

Provincijalna mikroklima parira jednako gradskoj makroklimi ljudskog devijantnog faktora, a koji je itekako problematičan kao što znamo. U malim sredinama se sranja bolje skrivaju, ali kad se dozna, svi znaju. U gradu, sve ispliva također ali puževim korakom pa ima prostora za manevar. Znači sve je isto, osim dijametralno suprotno. Seoski kuloari su jednaki tabloidima, pa ti dođe sve na isto. Ako postoji glavna seoska drolja, ne može se sakriti, isto tako gradska će samo malo poslije završiti u medijima. Seljani su skloni zataškavanju jer su svi povezani pa da se ne zamjeraju jer se sreću svaki dan, dok su u gradu zataškavanja na drugom levelu i onda netko završi u buksi i svakako u novinama ili čitave ekipe. Periferija bolje skriva svoje kriminalce, drolje, luđake itd. Kad se pušačica velikog kalibra proslavi po superfelazziu, lako može početi zarađivati jer se stvori krug. Isto tako, ako postoji baza rekreativnih narkomana, stvorit će se i dilerska itd.itd. Na periferiji se skrivaju u free stilu razni lobisti, od gej pa do striktno političkih. 

Poneki apartmani služe zimi za tajne sastanke preljubnika, poneki za političke talove, a poneki za kriminalna okupljanja. Baš jednako kao i u gradu, i u selu talasa prostitucija i droga, ali se dobro skriva jer znamo da uvijek ruka koja drugu mije je i štiti. I tu se krug zatvara. U gradu je ista stvar ali je i manje očigledna policijska infiltracija, dok u selu tko zna zna.  

Šetnja seoskom idilom zavara turiste koji vide samo penziće i djecu, a kad ogrebeš i pomirišeš u nekom tajnom kutu operira superpušačica, na nekom je krug na marihuani, negdje u nekoj morskoj idili operira ekipa bijesnih auta u nekim žešćim krim akcijama. Policiju ne možeš skužiti na prvu, ali kako je selendra po tračevima ekstrovertiranija i brža od grada, onda odjednom saznaš i tko je korumpiran. Ali bez varke, seoske opasnosti vire u svakom mraku, jer ipak na kraju svi sve znaju, ali šute. 

U gradu, nitko nema pojma osim upletenih i onda je tu evidentna svrha medija i obavještajnih službi iako seljani isto žive opušteno jer kao koga briga za periferiju i onda nastane košnja. 

Dakle, seks, droga i rokenrol su svugdje isti. Količina iluzije oko kamuflaže je ipak na periferiji veća jer uvijek netko gleda, vidi i prenosi. Poštari su evidentniji, glasniji, ali i beskorisni. Zato u gradovima sve izađe na vidjelo temeljitije. 

Da i ne govorim o brakovima i varanju, gdje se svi sa svima jebu i misle da nitko ne zna. Pa sve se zna. Ali uistinu je dojmljiv  taj nevini, licemjerni gard gdje su nevina dječica tako slatka i tako dobro skrivaju požudu i kojekakvu prljavštinu, koju ako ništa drugo, treba duboko pomesti pod tepih. 

Komentar / Odgovori