Tamna Tema
SuperSport 2.NL   U derbiju kola Jadran LP i Mladost Ždralovi podjelili bodove

SuperSport 2.NL U derbiju kola Jadran LP i Mladost Ždralovi podjelili bodove

Derbi kola kao da se nije ni igrao, naravno kada se vidi konačni rezultat. Bez pogodaka, bez pobjednika završilo je nadmetanje dvije kvalitetne momčadi. Kada se sve sagleda i podvuče crta, svakoj momčadi po bod najrealniji je ishod. A, bod je čini nam se na kraju zadovoljio apetite oba suparnika. Jer, u končanici nisu ostali na nuli, a svaki bod u borbi za vrh je vrijedan. Posebno kada si gost, pa crveni iz Ždralova odnose veliki bod s ušća Neretve.
 
Jadranašima je ovo bio treći susret u osam dana, pa uz izostanke Taslaka, Medića i Krešića moralo se to osjetiti, posebno u igri naprijed. Međutim, nema im se što zamjeriti na htijenju i trčanju. Uostalom, na drugoj strani nije bio bilo tko, nego jedan od najozbiljnijih kandidata za prvaka piše Radio Ploče .
 
Znalo se i prije početka susreta da će to biti taktičko nadmudrivanje, jedna i druga momčad čvrstog stava, rovovska borba. Znalo se i da ako bude pogodaka neće ih biti napretek. Mreže su ostale netaknute, uz tek poneku sigurnu intervenciju vratara Pršlje i Srbljanovića.
 
Uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, a iz prvog dijela vrijedi izdvojiti po jednu obećavajuću situaciju pred oba gola. Kuqi je u 43. minuti komplicirao uz gol aut crtu i na kraju od moguće ugroze Srbljanovića ništa. Žabec je u 45. minuti posrnuo u odlučujućem trenutka, na dva metra od Pršlje.
Iz nastavka treba spomenuti dva opasna ubačaja pred domaća vrata, bez uspješnog završnog udarca crvenih, te kod domaćih dobar pokušaj Glavine u 60. minuti udarcem s 20 metara i u drugoj minuti sudačkog dodatka kasna reakcija Žderića s tri metra na prazna vrata nakon ubačaja Škorlića s desnog boka.

Komentar / Odgovori