Tamna Tema
JESU LI SADA HULIGANI ? Hajdukovci od prikupljenog novca kupili novu kuću zlostavljanom mladiću iz Koprivnice

JESU LI SADA HULIGANI ? Hajdukovci od prikupljenog novca kupili novu kuću zlostavljanom mladiću iz Koprivnice

Foto: Ivan Balija/ epodravina

Navijači i članovi Hajduka okupljeni u Društvu prijatelja Hajduka iz Šibenika objavili su kako su kupili kuću zlostavljanom 20-godišnjaku Igoru Idriziju iz Koprivnice i njegovoj majci Nadici piše Index.hr . Iz DPH Šibenik poručili su kako se sada skupljaju donacije za uređenje kuće:

“LJUDI, KUPILI SMO KUĆU!

Hajdučki puče, zahvaljujući vašim donacijama, Igor i mama Nadica, od danas imaju svoju novu kuću!

Potez je to, na koji smo se odlučili prvenstveno zbog prevelike cijene obnove njihove stare kuće, jer je ista pukla na dva dijela, i tribalo je podlivati nove temelje te minjati kompletan krov, a drugi su razlog, nerješeni imovinsko pravni odnosi u pitanju njihove stare kuće…

Nova kuća je veličine 90 m², sa dvi spavaće sobe, hodnikom, dnevnim boravkom, blagavaonom i kuhinjom, sanitarnim čvorom, ostavom, garažom i drvarnicom, a tu je i 1600 m² okućnice, odnosno dvorišta!

Sad nam slijede slatke brige, odlučili smo se kompletno renovirati njihov novi dom, a da uspijemo u našem naumu potrebni ste nam svi vi!

Akcija još nije gotova, još uvik prikupljamo sredstva, uplate se primaju na IBAN mame Nadice!”

Krajem prošlog mjeseca javnost je potresla vijest o zlostavljanju Igora koji ima autizam, a taj slučaj iznjedrio je i hvalevrijednu gestu navijača Hajduka. Video maltretiranja, odnosno fizičkog i verbalnog zlostavljanja dvojice maloljetnika nad mladićem s teškoćama u razvoju, krajem prošle godine snimljen je u Koprivnici. Na njemu se vidi kako jedan od mladića žrtvu tjera da navija za Dinamo te ga šamara. Na drugoj ga, pak, snimci tjeraju da na društvenoj mreži javno objavi da voli Dinamo i da je Dinamo najjači te da govori protiv Hajduka i usput ga ismijavaju.

U akciju se uključili Livaja i Džeko

Kako je Igor bio na meti samo zato što navija za Hajduk, Torcida se očekivano digla na noge i pokrenula akciju da se pomogne mladiću i njegovoj majci Nadici, koji jedva spajaju kraj s krajem. U sklopu akcije Društva prijatelja Hajduka Šibenik Igor i njegova majka najprije su dobili drva za ogrjev, Marko Livaja mu je poslao dres, a Edin Džeko se uključio u prikupljanje novčanih sredstava.

Komentar / Odgovori