Tamna Tema
Ivana Bašić dobitnica nagrade MZO

Ivana Bašić dobitnica nagrade MZO

Ivana Bašić učiteljica razredne nastave iz OŠ Opuzen dobila je još jedno priznanje za svoj rad. Povodom Dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 odgojno obrazovanih -djelatnika u Hrvatskoj među kojima se našla i Ivana Bašić, koja je jedina iz Dubrovačko-neretvanske županije nagrađena čak pet puta.

Najbolji nastavnici određuju se prema kriterijima propisanima posebnim pravilnikom Otkako je utemeljena, cilj je da se ovom nagradom honorira rad i vrijednost kvalitetnih, motiviranih i inovativnih pojedinaca. Iako je prošle godine postojao pokušaj promjene prvog Pravilnika koji propisuje kriterije dodjele nagrade, najbolji nastavnici nagradu su i ove godine dobivali temeljem Pravilnika iz 2019. godine. Za ovu dodjelu vrednovala su se postignuća ostvarena u razdoblju od 16. lipnja 2022. do 15. lipnja 2023. godine, a javni poziv bio je otvoren do konca lipnja.

Bodovi su se mogli prikupiti u više kategorija – za mentorstvo učenicima, za predavanja, radionice i edukacije, boduje se i rad u stručnim vijećima i udrugama, bodove su zaradili i oni koji objavljuju stručne članke te su izrađivali nastavne materijale i obrazovne sadržaje. Vrednuje se u sklopu javnog poziva i vođenje projekata, a bodovi se dodjeljuju i u kategoriji unaprjeđenja rada škole te za rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Za portal Javnost.hr Ivana je kazala kako se osjeća sretno jer je jedina učiteljica iz županije koja je uzastopno nagrađena pet puta, a nagrada joj daje vjetar u leđa da nastavi i dalje predano raditi svoj posao. Čestitamo učiteljici Bašić na postignuću i želimo joj mnogo uspjeha i dalje.

Ivana Bašić dobitnica nagrade MZO
Ivana Bašić dobitnica nagrade MZO

Komentar / Odgovori