Tamna Tema
Pronađena veća količina hašiša, kokain i marihuana

Pronađena veća količina hašiša, kokain i marihuana

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su još jedno uspješno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pronađena i oduzeta veća količina droge.

Jučer su policijski službenici postupali prema 23-godišnjem muškarcu kod kojeg je pronađeno 47,6 grama marihuane i manja količina kokaina. Doveden je u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje isti koristi, te je od 23- godišnjaka oduzeto:

  • 20 paketa u kojoj se nalazilo 2849,4 grama droge hašiš,
  • 171 grama marihuane,
  • 64,4 grama kokaina spakiranog u pet plastičnih vrećica,
  • devet električnih cigareta s THC-om,
  •  tri digitalne vage s tragovima nalik na drogu.


Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te će danas uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzoniku.

U prva četiri mjeseca na području PU splitsko-dalmatinske evidentirana su 54 kaznena djela Neovlaštene proizvodnje i promet drogama i realizirano je 595 zapljena različitih vrsta droga što je nastavak uspješnog rada Policijske uprave splitsko-dalmatinske u domeni suzbijanja zlouporabe droga i prijavljivanja osoba koje su imale namjeru baviti se preprodajom.

Tijekom 2023.godine na području PU splitsko-dalmatinske podneseno je 269 kaznenih prijava vezano uz kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i realizirano je 2349 zapljena različitih vrsta droga.
 
 

Komentar / Odgovori