Tamna Tema
Pobjeda ŽNK Neretve nad Sigetom, pobjedi li Rijeka Predgradu fešta u Metkoviću može početi

Pobjeda ŽNK Neretve nad Sigetom, pobjedi li Rijeka Predgradu fešta u Metkoviću može početi

Danas na igralištu Iza Vage u Metkoviću odigrano je posljednje 14.kolo 2.HNLŽ Skupine"A" u utakmici u kojoj nogometašice Neretve na domaćem terenu su ugostile ekipu iz Sigeta. Neretvanke su ušle u utakmicu odlično ,već 12 minuti prvu ozbiljnu priliku imala je Gabrijela Prkačin ( ŽNK Neretva) koja se našla ispred golmanice Bačić (Siget) koja brani udarac i sprječava rano vodstvo domaćina.

U nastavku gledamo dominaciju neretvanki koje su u 21 minuti imale priliku postići pogodak .Ana Mandić sa šesnaest metara upućuje šut prema golu ali lopta pogađa vratnicu. Još jednu izglednu priliku imala je Gabrijela Prkačin u 22 . minuti ali mreža je ostala netaknuta. igračice Sigeta pokušavaju realizirati napad ali domaća obrana uklanja uspješno svaku prijetnju . Do 28 minute mreže su mirovale a onda je Prkačin uputila niski udarac prema golu uz samu vratnicu i trese mrežu nemoćne Bačić(NK Siget) za 1:0 .

U 38 minuti nova akcija domaćih igračica i još jedan pogodak u mreži gostujući igračica, pogodak postiže Ana Mandić. U 41 .minuti na dodavanje lopte Ane Mandić u šesneasterac ulazi Prkačin na jedanaest metara i spretno zaobilazi gostujuću golmanicu Bačić i postiže treći gol .
Pred sami kraj prvog poluvremena još jedna prilika za doaću ekipu ,udarac iz kornera upućuje Prkačin koja pronalazi Herceg ali lopta odlazi pored vrata gola. U prvom poluvremenu moramo istaknuti izglednu priliku Sare Grgić(Siget) koja je uputila jaki udarac lopte prema golu Števanje(ŽNK Neretva) ali lopta odlazi pored gola. S rezultatom 3:0 se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice u drugom poluvremenu igračice Sigeta uspjevaju povezati igru i preko Ive Matak zaprijetiti golu Števanje ali lopta odlazi preko. Još jednu prilku za smanjenje rezultata imala je Kika Gluhak(NK Siget) ali lopta nije htjela ni taj put u mrežu. Još jednu priliku u nastavku imale su igračice Sigeta ovaj put u šansi se našla Laura Mara Rajković(Siget) . Sigećanke su imale još nekoliko prilika koje nisu iskoristile sve do 65 .minute kada Dropučić (Siget) na odbijenu loptu Števanje loptu posprema u mrežu i smanjuje rezultat na 3:1. Gostujuće igračice nastavljale su vršiti pritisak na obranu neretvanki što je na kraju urodilo plodom,. Lea Dropučić neometano sa ruba šesnaesterca u 75.minuti upućuje jaki udarac prema golu i posprema loptu iza Števanje za 3:2. U nastavku utakmice udarac prema golu upućuje u okvir vrata Mandić a Bačić brani. To je bio i konačni rezultat susreta. Neretvanke su odradile svoj zadatak uspješno i čekaju ishod utakmice između Rijeke i Predgrade , ukoliko Rijeka pobjedi Predgradu na Kantridi tada slavlje u Metkoviću može početi onda su neretvanke prvakinje . Utakmica u Rijeki započinje u 15 sati .

Komentar / Odgovori