Tamna Tema
POBJEDA ŽRK METKOVIĆA U OMIŠU NAD ŽRK ORKANOM

POBJEDA ŽRK METKOVIĆA U OMIŠU NAD ŽRK ORKANOM

Jučer su cure ŽRK Metkovića, gostovale u Omišu, gdje su odigrale posljednju ovosezonsku utakmicu 2. HRLŽ-jug i pobjedile rezultatom 30:29.

Kako su u prošlom kolu domaće igračice pobjedile ŽRK Kaštele, a Metkovke na svom terenu ŽRK Zadar, međusobni rezultat u susretu ove dvije ekipe određivao je redosljed sredine tablice. Metković je nastupio bez standardne Šiljeg, dok je nekoliko cura igralo povrijeđeno. Cijelo vrijeme je bila vidljiva velika želja obje ekipe za pozitivnim rezultatom. Utakmicu su obilježile taktičke zamisli trenera oba sastava. Već u prvoj trećini poluvremena trener domaćih Nazor je naložio igranje flastera nad Bebić iz Metkovića. To je stvorilo dosta problema kod Metkovki, koje nisu mogle adekvatno igrački odgovoriti. Tada Veraja obavlja nekoliko zamjena, te Metkovke preko lijeve strane napada preko Andreis i Vučićević postižu brze golove u čemu im se na desnoj strani pridružuje Sardelić, dok na golu sa nekoliko obrana Jurine, Metković sustiže prednost Orkana.

U zadnju minutu ulazi se izjednačeno, nakon čega Metkovke postižu gol preko Bonifačić. Orkan u posljednji napad kreće sa osam igračica, vadivši golmana, ali bezuspješno i bodovi zasluženo odlaze u Metković. 

Ovom pobjedom Metković je pomalo iznenađujuće postigao bolji rezultat od prošle sezone, kada je također osvojio 16 bodova, ali ovaj put im je to uspjelo odigravši dvije utakmice manje. Koliko čujemo postoji opasnost da iduću sezonu ŽRK Metković ne igra seniorsku ligu, pa ostaje za vidjeti što će se dogoditi.   

Za ŽRK Metković su nastupile; Lara Jurina (GK), Meri Obradović, Nina Bonifačić 1, Lea Erceg 2, Nina Dodig, Laura Majić, Andrea Pletikosić 2, Paula Buljubašić 1, Josipa Bebić 12, Matea Andreis 4, Petra Jurilj, Martina Klarić (GK), Lucija Družijanić, Marija sardelić 4, Tina Vučićević 4, Laura Grubišić.

 

POBJEDA ŽRK METKOVIĆA U OMIŠU NAD ŽRK ORKANOM
POBJEDA ŽRK METKOVIĆA U OMIŠU NAD ŽRK ORKANOM

Komentar / Odgovori